3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çöp depolama alanına inceleme

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı-Akçakoca arasında bulunan çöp depolama alanında incelemelerde bulundu.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı-Akçakoca Kocaman mevkiinde bulunan çöp depolama alanında incelemelerde bulunarak, çöp depolama alanının rahatsız edici olduğunu söyledi. Çöp depolama alanının sağlıksız ve çevreyi rahatsız edici olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “İlçemizden günde 30 ton çöp çıkıyor. Bu çöp yıllardır bu alanda 'vahşi depolama' yapılıyor.

Depo alanında belli bir geri dönüşüm çalışması da yapılıyor ancak tabii ki bu çalışma, bu alanın bir çöp dağına dönüşmesini ve çöplerin tümüyle bertaraf edilmesini önlemiyor. Dolayısıyla, ortaya böylesine rahatsız edici bir görüntü çıkıyor. Alaplı Belediyesi olarak bu görüntüden son derece rahatsız oluyoruz.

Çevre kirliliği, koku, yabani kemirici hayvanlar, atık su gibi sağlıklı ve temiz bir çevrede olmaması gereken ne varsa burada var. Bu çöp deposunun kesinlikle buradan kaldırılması gerekir. Öncelikli işlerimizden birisi de bu. Bu konu üzerinde ısrarla duruyoruz, gerekli çalışmaları da yapıyoruz ve kısa sürede bu görüntüyü ortadan kaldırıp, bu alanı tekrar doğaya kazandıracağız” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?