3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çöplükte ekmek mücadelesi

ÇÖPLÜKTE GEÇİM DERDİ

Zonguldak'ta çöplükten demir toplayarak hurdacıya satan Aytaç Çengelcik kazandığı parayla ailesiyle yaşadığı evine ekmek götürüyor.

Kozlu beldesinde anne ve babası ile oturan Aytaç Çengelcik, çöp dökümüne son verilen şehir çöp döküm alanında ekmek parasını kazanmaya çalışıyor. 5 kardeşinden birisinin Karabük'te yaşadığını anlatan Çengelcik, kendi isteğiyle ev bütçesine katkıda bulunmak için çöplerden demir topladığını ifade etti.

Küçük yaştan bu yana kömür taşıdığını, hurdaları toplayıp satarak ailesine katkıda bulunduğunu söyleyen Aytaç Çengelcik, günde 5 TL kazandığında yeterli olduğunu belirtti.

Çöplerin arasından demir hurdalarını toplayarak ekmeğini kazanmaya çalışan Çengelcik, "7 yaşından beri kömür vagonları arkasında vagondan düşen kömürleri topluyorum. Hamallık yapıyorum. Ara sıra buraya gelip demir hurdası topluyorum. Geçimimi buradan sağlıyorum. Üç beş kuruş kazandığım zaman ekmek alarak eve gidiyorum" dedi.

Yapacak başka bir işinin olmadığını belirten Çengelcik, kendisine iş bulunduğu takdirde çalışacağını ve yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

ÇÖPLÜKTE GEÇİM DERDİ
ÇÖPLÜKTE GEÇİM DERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 11:24:05
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 12:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 217.191.89.xxx Tarih : 25.10.2009 13:41:31

bu arkadasa helal olsun hirsizlik yapmiyor baskazinin malinda gözüyok kanatkar bir arkadas ben ekmek parami kazanayim yeterdiyor örnek alinacak biri buna zonguldakta duyarli insanlarin bir is vermesini dilerim birde bunun yaninda baskalarida ceplerinde para olmaz anneveya baba parasi yemeye devam ederler bunlara git simit sat veya garsonluk yap dediyinde suratina ters ters bakarlar bana bu isimi layik gördün diye  harbiden bu AYTAC arkadasa helal olsun