3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çöp'ten düşünen adam heykeli

Zonguldak’ta katı atıkların çok geç eridiğini göstermek amacıyla çöpten ‘Düşünen adam heykeli’ yapılıyor. 

Ressam ve Sanatçı Gökhan Gümülcüne ve TEMA Vakfı tarafından yer yüzündeki katı atıkların çok geç eridiği veya hiç erimediğini göstermek amacıyla ‘Çöp’ten düşünen adam’ heykeli yapılacak. İnsanlara sanat yoluyla mesaj vermek istediklerini belirten TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, “Zonguldak sahillerinden toplanan bazı atıklardan heykel oluşturduk. Ressam ve sanatçı Gökhan Gümülcüne uygulamayı yaptı. Amacımız katı atıkların doğada çok geç eridiğini veya hiç erimediğini insanlara gösterebilmek ve bu atıkları doğaya bırakmamaları için bir mesaj verebilmektir. Bir pet şişe doğada bin yılda, teneke kutu 25 yılda, sigara izmariti iki yılda erimektedir. Sahilleri ve piknik yerlerini daha sık kullandığımız bu yaz aylarında insanları daha dikkatli ve daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Bilinçsizce atılan çöplerin doğaya nasıl zarar verdiğini göstermek istediklerini kaydeden Aydan, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Bilinç ışığında gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile çevreye karşı duyarlılığın önemini bir kez daha gözler önüne sermek istedik. Yapılan heykel çalışmasında düşünen insan profili içerisinde tel ve plastik örgülerin içine kent çevresinden topladığımız çöpleri oturan ve ellerini çenesine dayamış bir insan profili demir konstrüksiyon ile sağlamlaştırılıp gelecek nesillere bilinçsizce atılan çöplerin doğaya nasıl zarar verdiğini, nasıl yok olmadığını ve çevre için ne kadar tehlikeli olduğunu bu kez sanatın aracılığıyla gözler önüne sermek istedik.” 

Ayrıca Aydan, insanların dikkatini çekmek için sanat yoluyla mesaj göndermek istediklerini, heykelin yapımı tamamlandıktan sonra açılışının gerçekleşeceğini vurguladı.

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan çiçek IP: 78.183.206.xxx Tarih : 9.07.2008 18:28:36

cok iyi bir sey düsünmüsler zonguldak halkıda duyarlı olurlarsa sevinirim zonguldak