3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Coşkun Ulusoy padişah mı?

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl gerçekleştirilecek festivalde Erdemir’den herhangi bir yardım talebinin gelmediğini belirtti.

3-4-5 Temmuz 2009 tarihleri arasında Kdz. Ereğli ilçesinde gerçekleştirilecek olan Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali öncesi KGD’yi ziyaret eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Halil Posbıyık, Erdemir’in şenliklere katkısı sorusu üzerine, “Erdemir’den herhangi bir yardım talebi gelmedi. Hatta Erdemir her yıl festival için misafirhanesini, kültür merkezini ve diğer etkinliklerde kullanılan mekanlarından bu yıl ücretli olarak faydalanabileceğimizi söylediler. Cevap verme gereği bile duymadım. Şenlikler boyunca Erdemir başta olmak üzere kimseden bir şey beklemiyoruz. Daha önce Erdemir’e siyah çelenk bırakmıştık. Şimdi kırmızı çelenk bırakacağız ve Erdemir yöneticilerine Ereğli halkına saygı duymaları gerektiğini öğreteceğiz” dedi.

ULUSOY’A SERT TEPKİ

Posbıyık, açıklamalarında OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’un Ereğli halkını yok sayıp kendilerini padişah gibi gördüklerini belirtti. Posbıyık, Erdemir’in Ereğli bakış açısını benimsemediklerini belirterek şunları söyledi:

“Festivallerde Erdemir’den her yıl misafirhanesinde yatacak yer talebinde bulunuyorduk. Bir de kültür merkezinde tiyatro yapmak için talepte bulunurduk. Geçen yıl Erdemir benden önceki belediye başkanı arkadaşımıza 200 milyar para vermiş. Ben 200 milyar lirayı festival alıntısı olarak rüyamda dahi görmedim. Oğuz Bey bana 60-70 milyar para verirdi, takla atardım. Elimizdeki verilerden anlıyoruz ki Erdemir geçen yıl 200 milyar para vermiş. Biz de Erdemir’e yazı yazdık. Geleneksel olarak geçen yıl olduğu gibi bu sened e yardımda bulunmaları konusunda talepte bulunduk. Maalesef Erdemir bu sene bize para vermedi. Yemek yeri ve konaklama yeri de vermediler. Duyduğum kadarıyla siyah çelenge çok alınmışlar. Ama yakında onlara bir kırmızı çelenk hazırlıyorum. Onlara Zonguldak ve Ereğli halkına saygı göstermesini öğreteceğime inanıyorum. Yoksa bu belediye başkanlığını yapmam. Coşkun Ulusoy büyük bir adam olabilir. Her halde büyük bir adam Türkiye’nin en büyük varlıklarından biri olan demir çelik fabrikalarından biri olan Kdz. Ereğli’de belediye başkanı seçiliyor. 10 saniyesini ayırıp da ‘Başkan seçilmişsin. Hayırlı olsun’ demiyor. Ereğli’nin belediye başkanını ve halkını tanımıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 16:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?