3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Zonguldak ve ilçelerinde kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri yayınladıkları mesajlarla Cumhuriyetin 85. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, kutlama mesajında vilayet sınırlarına 'Cumhuriyetimizin ilk vilayeti Zonguldak'a hoşgeldiniz' panolarının konulmasını önerdi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, Cumhuriyet Bayramı'nda aziz Türk Milleti'nin, kardeş kavgası çıkarmak için boş bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inandığını kaydetti. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyetin 85.yılını kutladığını söyledi. Açıkgöz, "Bu topraklarda özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise mesajında Türk Ulusu'nun Cumhuriyetini, laik ve demokratik ruhunu 85. yıldır yaşadığını söyledi. Gonca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığımız günlere kolay gelmediğini,bu uğurda yüzbinlerce şehit ve gazi verildiğini asla unutmayacağız.Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e,kahraman silah arkadaşlarına,milleti ve vatanı için seve seve canlarını feda eden şehitlerimize,gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor,tüm Türk Ulusunun ve saygıdeğer Zonguldak halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ise dış provokatörlerin ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için çeşitli uğraşılar içerisinde olduğunu söyledi. Sesli'nin mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş değerler üzerinde mutabık kalan milletimizin, insanlık tarihinde eşine çok az rastlanan ve zaferle taçlandırılan şanlı Kurtuluş Savaşı'nın kanları bedeline kurulmuştur. Çanakkale'de, Anafartalar'da ve Anadolu'nun her bölgesinde düşmana karşı verilen Kurtuluş Savaşı, inancı ve kökeni ne olursa olsun herkesin savaşıydı. Ancak şimdi Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Dış provokatörler ve bunların uzantıları, birlik ve beraberliğimizi bozmak için çeşitli entrikalar çevirmektedir" ifadeleri yer aldı. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük Türkiye'nin demokrat, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesini Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata geçirdiği yeniliklere borçlu olunduğunu kaydetti.

Memük, Cumhuriyete sahip çıkarak korumanın Türk Ulusu'nun en büyük görevi arasında yer aldığını ifade etti. Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, Cumhuriyetin 85. yıl dönümünü kutlamanın gururunun yaşandığını, çağdaş yönetime kavuşan ulusun ve devletin dünyada takdirle karşılanan yeniden dönüşüm sürecine girdiğini kaydetti. Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürerek sonsuza kadar yaşayacağını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ise içinden geçilen sürecin Türkiye Cumhuriyeti'nin en zor günlerinden olduğunu söyledi. Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Zonguldak İl Başkanı Yavuz Boz, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını bile anmaktan sakınanlara inat sokaklara çıkacak ve onun devrimlerine her şart altında sahip çıkarak dost ve düşmana göstereceklerini vurguladı. Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Taner Özer, hiçbir kötü emelin Türkiye Cumhuriyetine zarar veremeyeceğini söyledi. Özer, yüreği Atatürk inancı ve yurt sevgisi ile dolu Türk Ulusu'nun gücü ve istenci karşısında tutunamayacağını bildirdi. DSP Ereğli İlçe Başkanı Akın Çamcı, Cumhuriyeti korumak görev ve yükümlülüklerinin bugün, her günden daha fazla önem kazanmış bulunduğunu, bu görevi yerine getirme konusunda savsaklama içinde olanların, tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağını söyledi.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümünün mutluluk, coşku ve gururla kutlandığını, herkese Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkmak, yeni eserlerle yücelterek geleceğe taşımak konusunda görevler düştüğünü bildirdi. ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun ise mesajında Türk Milletinin bağımsızlık tutkusu olan Türkiye Cumhuriyeti, her türlü zorluğu yenecek bilinçte yetişen genç kuşakların güvencesinde olduğunu belirtti. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele'nin, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütüldüğünü tüm güçlüklere karşılık dünyada eşine az rastlanır bir zafer kazanıldığını söyledi.


Ak Parti Zonguldak İl teşkilatı, Gençlik Kolları, CHP Zonguldak İl Örgütü, CHP Gençlik Kolları, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, Türkiye Eğitim Çalışanları Sendikası, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı, ZKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'de yayınladıkları mesajlarla tüm Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.


Türkiye Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turhan Demirtaş'da kutlama mesajında, Cumhuriyetimizin ilk vilayeti olan Zonguldak'a ve halkına hak ettiği haklı onur yaşatmak, tüm dünyaya öğretmek ve unutturmamak amacıyla vilayet sınırlarına "Cumhuriyetimizin ilk vilayeti Zonguldak'a hoş geldiniz" panolarının konulmasını önerdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?