3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cumhuriyet kadınları yürüdü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Kadınları Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte aralarında Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk'ün eşi Özden Ertürk'ün de bulunduğu çok sayıda kadın, açılan dev Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle 10. Yıl Marşı'nı okuyarak yaklaşık 1 kilometre sloganlar eşliğinde yürüdü.

"Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atan grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Burada bir açıklama yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Yaldız, dünyada hiçbir kadının Türk kadını gibi "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluş ve zafere götürmek için Anadolu kadını kadar hizmet ettim" diyemeyeceğini söyledi.

Yaldız, "Kadın, hiç kan dökülmesin, eşitlik, barış, düşündüğünü korkmadan ifade etmek, imza atabilmek, hazır hissettiğinde anne olmak, şiddet görmemek, çalışmak, elinin hamuruyla erkek işine karışmak ve geleceğe umutla bakmak ister. Bugün, ülkemizde karşı karşıya kaldığımız olumsuzluklardan herkesten çok kadınlarımızın etkilendiği ortadadır. Kadınlarımız yoksullaşıyor. Bir başka deyişle
yoksulluk kadının adı oluyor. Türk kadınının sahip olduğu güçten mahrum bırakılması, toplumda söz hakkının olmaması sadece kadınlarımız için değil, bütün ulus açısından büyük bir kayıptır" dedi.

Yürüyüşü izleyen erkekler de, kadınlara alkış ve çiçeklerle destek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?