3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cumhuriyet kutlamaları başladı

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde anıta çelenk bırakma töreniyle başladı.

Törenin ardından Kaymakam Osman Ekşi ve beraberindeki protokol Gazi Alemdar Müze Gemisi'ni ziyaret etti.


Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü kutlamalarına Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, daire amirleri, askerler, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı. Törende anıt önüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anadolu Meslek Lisesi ve Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile tören sona erdi. Törenin ardından Kaymakam
Ekşi ve beraberindekiler Gazi Alemdar Müze Gemisi'ni ziyaret etti. Müze Müdürü Melikhan Babayiğit'ten gemi hakkında bilgi edinen protokol üyeleri müze gemisinin ziyaretçi defterini imzaladı.

Kaymakam Osman Ekşi, Tuğamiral Doğan Bozkurt ve Belediye Başkanı Murat Sesli, ilçede eğitim gören öğrencilerin gemiyi incelemesini istedi. Kaymakam Ekşi'nin sözlerine Tuğamiral Doğan Bozkurt da destek vererek ilçe merkezinde ve köylerinde eğitim gören öğrencilerin gemi hakkında bilgi edinmesini istedi. Belediye
Başkanı Murat Sesli de köylerden gelmek isteyen öğrencilere otobüs tahsis edebileceklerini belirtti. Ekşi ve beraberindekiler ziyaretin ardından müze gemisi Gazi Alemdar'dan ayrıldı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında akşam saat 20.00'de Polis Evi'nde Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?