3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cumhuriyet türkülerine yoğun ilgi

Cumhuriyetin 85. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Türküleri isimli konser yoğun ilgi gördü.


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 2008-2009 öğretim yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamın Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eşi Nazan Ata, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve eşi Gülender Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Sevgi Gonca, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel ve eşi Fulya Aksel, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve eşi Cemile Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ses sanatçısı Hasan Yükselir, konserde Çanakkale İçinde, İzmir’in Kavakları, Yemen Yemen, Atabarı, Yüzbaşılar gibi Cumhriyet Türkü’lerini seslendirdi. Keyifli dakikalar geçiren davetliler, türkülere coşkuyla eşlik etti.


Konser sonunda, Vali Erdal Ata’nın teşekkür belgesi ile Atatürk şilti verdiği sanatçı Hasan Yükselir’e Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz ise üniversitenin kravatını hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 19:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?