3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dağ dağa kavuşmaz ama...

Zonguldak'ta 34 yıl önce simit satarken tanışan ve okul nedeniyle ayrılan 2 arkadaşı, yıllar sonra Zonguldak Belediyesi buluşturdu.


Zonguldak'ta 1975 yılında simit satıcılığı yapan Kazım Aydın (49) ile Bahattin Arı (48) sokakta tanışarak dost oldu. Zonguldak Sanat Okulu'nda okuyan ve yaz tatilinin sona ermesi üzerine Bahattin Arı, okuluna devam etti. Simit satıcılığı ile dostlukları başlayan Aydın ve Arı dostluğu, yıllardır sürdü.

Birbirlerinden hiç kopmayan dostlardan Kazım Aydın, kendisi tuhafiye üzerine dükkan açtı. 1982 yılında kalorifer işçisi olarak Zonguldak Belediyesi'ne iş başı yaptı. Sanatokulunu bitiren Bahattin Arı, Gönençelik Ev Gereçleri ve Pazarlama şirketinde pazarlamadan Genel Müdürlüğü kadar yükseldi. 1997 yılında Susma Gazetesi'ni kurdu. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde belediye meclis üyeleğine aday olan Bahattin Arı, 34 yıl önce tanıştığı arkadaşı Kazım Aydın'ın çalıştığı Zonguldak Belediye'sine Belediye Meclis üyesi oldu.


Arı ve Aydın, yıllara rağmen ilişkilerinin hiç kopmadıklarını ve yıllar sonra aynı iş yerinde mesai tüketmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?