3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dağdelen: Her başlangıcın sonu var

TTK GENEL MÜDÜRÜ DAĞDELEN'İN GÖREVDEN ALINMASI

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, "Her başlangıcın bir sonu vardır" dedi.

Sabah saatlerinde kurumda bir hareketlilik yaşandı. Görevden alındığını arkadaşlarından öğrendiğini belirten Genel Müdür Rıfat Dağdelen, gazetecilerin sorularını cevapladı. Görev yaptığı altı yıl boyunca kurumda başarılı işler yürüttüğünü belirten Dağdelen, her başlangıcın bir sonu olduğunu söyledi. Görevden alınıp alınmayacağı konusunda gündeme gelen iddialar nedeniyle kendisini destekleyen bazı sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür eden Dağdelen, kendisini desteklemeyenlere de ihtiyacı olmadığını belirtti.

Dünya koşulları gereği başarılı yöneticilerin görevini sürdürmesi gerektiğini söyleyen Rıfat Dağdelen, şöyle konuştu: "Görevden alındık. Nereye atanacağım konusunda herhangi bir bilgi yok. Altı yıllık görevim sonucunda TTK kapanma noktasından kapanmama noktasına geldi. Çünkü yer altında bütün hazırlıklar bitmişti. İşçi durumu en alt düzeye inmişti. Bunların tamamı benim dönemimde oldu. Üzülecek bir şey yok." Her başlangıcın bir sonu olduğunu anlatan Dağdelen, şunları söyledi: "Göreve başladık, altı sene geçti ve görevden alınıyoruz. Bu durum Türkiye koşullarında doğaldır ama dünya koşullarında doğal değil. Dünya koşullarında başarılı olan insanın başarısını devam ettirmesi ve yerinde kalması gerekir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu böyledir. Ama Türkiye'de bu konu henüz rayına oturmuş değil. Benim emekli olmama bir seneden fazla biraz zaman var."

Odasındaki eşyalarını toplayan Rıfat Dağdelen, makam aracına binerek kurumdan ayrıldı. Dağdelen'den boşalan göreve TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur'un vekaleten getirildiği belirtildi.

TTK GENEL MÜDÜRÜ DAĞDELEN'İN GÖREVDEN ALINMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 14:04:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 22:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?