3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dağdelen'den GMİS'e ziyaret

TTK Genel Müdürü Fırat Dağdelen, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim kurulu'nu ziyaret etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi.

Dağdelen'in Muslu'yu ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, kurum ve sendikanın birbirlerini tamamlayan kurumlar olduğunu, işyeri olmazsa sendikanın olmayacağını belirtti.

Dağdelen, “Yeni seçilen başkan ve yönetim kurulunu kutlamak amacıyla ziyarette bulunuyorum. Sendika, bizim çalışan personelimizin örgütüdür. Dolayısıyla, Kurum ve Sendika birbirlerini tamamlayan kurumlardır. Yani işyeri olmazsa sendika olmaz. İşyerlerini ayakta tutmak için çaba harcıyorlar. Üretimi artırmak için işçimizi teşvik etmeye çalışıyorlar. Sendika yönetimine seçilen arkadaşlarımız başlangıç aşamasındalar. Temenni ederim ki arkadaşlarımız uzun yıllar bu makamlarda kalsınlar ve kurumumuz için hayırlı şeyler yapsınlar” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ise, önemli olanın kurumu daha güçlü kılmak olduğunu belirtti. Muslu, “Yönetim kurulumuz ve maden işçileri adına, sizleri sendikamızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler sendika ile TTK'yı bir elmanın iki yarısı olarak görüyoruz. Sendika olarak, yöneticisinden temsilcisine kadar ilk hedefimiz iş yerlerimizi korumak ve kollamak. Bugüne kadar görev yapan, görevden ayrılan genel başkan ve yöneticilere teşekkür ediyoruz.

Önemli olan kurumumuzu daha güçlü kılmak. TTK'yı sizlerle birlikte daha ileriye taşıyabilmek. Bu amaç doğrultusunda üzerimize düşen görevi ve sorumlulukları layıkıyla yerine getireceğimiz sözünü veriyoruz. Hedefimiz tek. Bu hedef, TTK'yı ileri taşımak, ilimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?