3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dağdelen’in yerine kim atanacak?

TTK GENEL MÜDÜRÜ RIFAT DAĞDELEN’İN GÖREVDEN ALINMASI

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in görevden alınmasının ardından basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Rıfat Dağdelen’i başarılı bulmaması nedeniyle görevden alındığını söylerken, yerine getirilecek kişi ile ilgili soru üzerine Bakanlığın 2-3 isim üzerinde çalıştığını ifade etti.

TTK Genel Müdürü Rıfat dağdelen’in görevinden alınması üzerine parti binasında basın açıklaması yapan Hamdi Uçar, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Dağdelen’i başarılı bulmaması nedeniyle görevden alındığını söyledi.

 Bakan Yıldız’ın il başkanları ve milletvekilleri ile yaptığı toplantılarda da zaman, zaman Dağdelen’i yeterli bulmadığı yönünde değerlendirmelerinin olduğunu belirten Uçar, “Yeni bir yapılanma içerisinde gidilmesi gerektiğine ortak bir kanaat getirildi. Bu yönde çalışmalar yapıldı. Tabii şehrimizde zaman, zaman bu süreç siyasete dönüştürüldü. Açıkçası biraz daha olaylara farklı pencereden bakılmaya çalışıldı. Ama biz kurumun daha başarılı daha verimli olması istiyoruz. Bunun için kurumun başına daha aktif ve daha enerjik birilerinin getirilmesi gerektiğini söyledik” dedi.

Gazetecilerin Dağdelen’in yerine göreve kimin atanacağı konusundaki soruya ise Uçar, bakanlığın 2-3 isim üzerinde çalışma yaptığını ifade etti. Kısa sürede getirilecek ismin netlik kazanacağını vurgulayan Uçar, “İsim üzerinde açık ifadeler kullanmak istemiyoruz ama Bakanlığımızın bu yönde bir çalışması var. Milletvekillerimizle de zaman, zaman istişare ediliyor. İsim zikretmemiz doğru olmaz. Siyasi ve bürokrasi ahlakına da uymaz. Bu anlamda tabii 2-3 isim üzerinde duruluyor. En kısa süre içerisinde mutabakat sağlanıp, ataması yapılarak önümüzdeki günlerde göreve başlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 18:43:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 22:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?