2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Damgasız et operasyonu

Zonguldak'ta, 4 kasap ve bir lokantaya, damgasız et sattığı gerekçesiyle ceza kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, tüm kasap ve lokantalara yapılan yazılı uyarının ardından, damgasız et satmaya devam ettiğini tespit ettikleri 4 kasap ve 1 lokantaya cezai işlem uygulandığını söyledi.

Damgasız et satışına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Gonca, "Zonguldak şehir merkezinde et mamulleri satan 25 kasap ve 35 et ürünü satan lokanta var. Biz bunlara damgasız et satılmayacak diye dilekçe yazıp göndererek hepsini uyardık. Bunlardan 4 adet et ürünü satan kasaba ve 1 lokantaya damgasız satış yaptıkları için cezai işlem yapılmıştır. Damgasız et satışına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Et ürününün nereden alındığını öğrenmemiz ve bunları yerinde denetlememiz gerekiyor, bunun için etlerde damga olması şart" dedi.

Halkın sağlığına önem verdiklerini söyleyen Gonca, "Esnaflarımızın da buna dikkat etmelerini istiyoruz. Biz esnafımıza güveniyoruz. Halkın sağlığı birinci derecede önemlidir çünkü bu etlerden bizim ailemiz de yiyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?