3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Deliler Boşandı'ya büyük ilgi

Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve usta yazar Aziz Nesin'in yazdığı "Deliler Boşandı" adlı iki perdelik güldürü oyun Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nin organizasyonuyla izleyiciyle buluştu.
Usta oyuncu Aziz Nesin'in yazdığı "Deliler Boşandı" oyununu Çaycuma Belediye Sineması'nda saat 18.00'de öğrencilere ve gençlere, saat 20.00'de de yetişkinlere olmak üzere iki seansda toplam 700 kişi izledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün de izlediği oyun, izleyiciden büyük alkış aldı. Oyunun sahnelendiği salona Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından hazırlanan ve üzerinde “Tük edebiyatına, Türk mizahına önemli eserler bırakmış, usta yazarlarımızdan Aziz Nesin'i sevgi ve özlemle anıyoruz” yazılı Aziz Nesin posteri asıldı. Oyunun son seansının ardından Ankara Ekin Tiyatrosu'na, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından plaket verildi. Ankara Ekin Tiyatrosu'nun 2008-2009 sezonunda sahneye koyduğu ve usta yazar Aziz Nesin`in yazdığı "Deliler Boşandı" adlı oyunda Orostopontolis adında hayali bir ülkede yönetimden memnun olmayan delilerin akıl hastanesinden kaçışları anlatılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?