3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demir’den bakanlara Filyos sitemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 5. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.


5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren’in başkanlığında, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Müsteşarlar ile TOBB’un 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsaların başkanları ile Konsey üyelerinin geniş katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı.


42 oda ve borsa adına Batı Karadeniz Bölgesinin sorunlarını aktaran Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, konuşmasında Filyos Vadisi Projesine ağırlık verdi. Demir, "Batı Karadeniz Bölgesinin sorunları Filyos Vadisi Projesinin gerçekleşmesi ile çözümlenir” dedi.


ZTSO Başkanı Demir, konuşmasında şunları söyledi:
"Şu anki krizden çıkmanın en önemli adımı hükümettin atacağı adımdır. En önemli adım, hükümetimizin cesur kararlar alarak üretimin ve istihdamın önünü açacak, uygulanabilir bölgesel ve sektörel teşvikin en kısa zamanda çıkartmasıdır. Banka ve finans sektörünün de bu krizi aşmada sanayici ve tüccara gerekli desteği sağlaması gerekmektedir. Batı Karadeniz’de bulunan Filyos Vadisi ve bu vadi ile ilgili Filyos Vadisi Projesi Türkiye’nin GAP`tan sonraki en büyük projesidir. Batı Karadeniz Bölgesini bu proje kurtarır. Barajlar, HES`leri Serbest Bölge, OSB’leri Türkiye’nin en büyük limanı ile Batı Karadeniz`i ayağa kaldıracak bu projede yer almak, bu vadiye yatırım yapmak isteyen holdinglere kuruluşlara arsa tahsisi yapılmamıştır."

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?