3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demirel'den Hamzaoğlu’na övgü

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin açılış töreni için Zonguldak’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 60 yıldır Türkiye’nin yol, hastane gibi bir çok önemli kurum ve kuruluşların inşasında imzası bulunduğunu belirterek müteahhit Mevlüt Hamzaoğlu’nu övdü.

Hamzaoğlu, kendisini öven Demirel’e sarılmak isterken düşme tehlikesi geçirdi.
ZKÜ Tıp Fakültesi binası toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, müteahhit Hamzaoğlu’na övgü yağdırarak destekleri için teşekkür etti. Toptan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi’nin ve Tıp Fakültesi’nin inşaatında büyük destek veren Hamzaoğlu’nun Türkiye’deki yoldan, hastane yapımlarına kadar bir çok alanda imzasının bulunduğunu kaydetti. Toptan’ın teşekkür ettiği Hamzaoğlu için Demirel ise, “Mevlüt Hamzaoğlu, 60 yıldır dürüstlüğü hak şinaslığı ve vatanperverliği ile Türkiye’yi imar ve inşa ediyor” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Açıkgöz’ün törene katılan Demirel ve Toptan'a plaket verdi. Plaket töreninde kendisine yapılan övgüler için Süleyman Demirel’e sarılmak isteyen Mevlüt Hamzaoğlu, düşme tehlikesi yaşadı. Heyecanla koltuktan kalkarak Demirel’e yönelen Hakmzaoğlu’nun ayağı tökezledi. Hamzaoğlu’nu son anda tutan Süleyman Demirel, düşmesine izin vermedi. Hamzaoğlu’da Demirel’e sarılarak, kendisi düşmekten kurtardığı için teşekkür etti. Sonra da Köksal Toptan ve Rektör Bektaş Açıkgöz’ün elini sıktı. Plaketlerin verilmesinin ardından Mevlüt Hamzaoğlu, Demirel, Toptan, Rektör Açıkgöz ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradaki törenin ardından hastanenin açılışı gerçekleştirildi.


Kurdele kesilmesinden sonra hastaneyi gezen Demirel ve Toptan, helikopterle Zonguldak’tan ayrıldı Plaketlerin verilmesinin ardından Mevlüt Hamzaoğlu, Demirel, Toptan, Rektör Açıkgöz ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradaki törenin ardından hastanenin açılışı gerçekleştirildi

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?