3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demokrasi Platformu toplandı

Zonguldak Demokrasi Platformu toplantısı yapıldı.


Zonguldak Demokrasi Platformu toplantısı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer toplantı salonunda düzenlendi. Zonguldak Demokrasi Platformu adına konuşma yapan Zonguldak Baro Başkanı Erol Mekik, sendikaların ve emekçilerin 1 Mayıs'taki kutlamalarının İstanbul Taksim Meydanı'nda olacağını kaydetti.

Mekik, “1 Mayıs Emekçiler Günü'nün Türkiye genelinde olan kutlamasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak için buradayız. Son aldığımız haber Türk-İş Başkanlar Kurulu'ndan çıkan kararıyla kutlamanın İstanbul Taksim Meydanı'nda yapılmasına karar verilmiş. Ancak, yetkililer bu konu da izin vermekte imtina ediniyorlar. Sendikalar ve emekçiler kutlamanın 1 Mayıs'ta olmasında yarar gördüler” dedi.


GMİS Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu 1 Mayıs'taki kutlamaların toplantıda alınacak olan karala Taksim Meydanı'nda veya Zonguldak'ta yapacaklarını kaydetti. Mustafa Dağlıoğlu, “Türk-iş Başkanlar Kurulu toplandı ve toplantıya GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer'de katıldı. Kendisiyle yaptığım görüşmede kutlamanın Taksim Meydanı'nda yapılacağı kararı çıktığını bildirdi. Ancak Türk-İş'e bağlı sendikaların kendi yörelerinde de kutlama yapılması halinde kendi yörelerine de katılımın sağlanması konusunda görüş birliğine varıldığını bildirildi. Biz de burada başkanlar ile beraber kutlamaya Taksim Meydanı'nda mı katılacağız yoksa Zonguldak'ta mı kutlama yapacağız kararını alacağız” dedi.


Toplantıya katılan Zonguldak Baro Başkanı Erol Mekik, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Serpil Açıl Özer, GMİS Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu, dernek ve sendika başkanları düzenlenen toplantıda bilgi ve fikir alışverişlerinde bulunacaklarını kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?