3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demokrasi Platformu yürüdü

Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasına tepki göstererek, Atatürk Devlet Hastanesi'nden Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş yaptı.

Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, "Ülkemizde yaşayan 70 milyon kişiyi ve bizden sonraki kuşakların hayatını derinden etkileyecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bulunuyor. Bu yasayla emeklilik yaşı 65'e, prim ödeme gün sayısı 9 bine çıkarılarak emeklilik tam anlamıyla hayal haline getirilmektedir. Bununla da yetinmeyip emekli aylığı bağlama oranlarında alt sınır kaldırılarak, emekli aylıklarının düşürülmesi hedeflenmektedir" dedi.

Ölüm aylığı bağlama şartının 900 günden bin 800 güne çıkarıldığını anlatan Kaymakçı, şöyle konuştu: "Geçici iş göremezlik ödeneği günlük kazancın üçte ikisi iken beşte üçe düşürülmüştür. Sakatların emekli olabilmeleri için gerekli 15 yıllık çalışma şartı 18 yıla çıkarılmıştır. Cenaze ödeneği asgari ücretin 3 katından 1 katına indirilmiştir. Riskli meslek gruplarında çalışanların fiili hizmet süreleri ve zammı yeniden düzenlenmiş, birçok meslek grubunun bu hakkı elinden alınmıştır. Gündeme geldiği günden bu yana SSGSS yasasına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele bundan sonra da devam edecektir. Halkın sağlık hakkını gasp eden, toplumumuzun geleceğini piyasanın ellerine teslim eden, yarınlarımızı karartan bu yasanın hayata geçirilmesine izin vermeyeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 17:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?