3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demokrasi platformundan açıklamalar

Zonguldak Demokrasi Platformu, Deniz Feneri olayı, Ergenekon ve Nükleer santral konularında açıklamada bulundu.


Zonguldak Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan Erdoğan Kaymakçı, basın ve basın özgürlüğüne karşı takınılan düşmanca tavrın kabul edilemeyeceğini belirterek, "Halkın temiz duygularını sömürerek yüzyılın iyilik hareketi olarak lanse edilen bir derneğin, aslında halkı dolandıran bir kuruluş olduğunun ortaya çıkması ve bunu ortaya çıkaran basına boykot uygulaması çağrısında bulunulması demokratik sisteme ciddi bir tehdittir. Baskıcı totaliter rejim özlemidir. Basına ve basın özgürlüğüne karşı
takınılan bu düşmanca tutum asla kabul edilemez" dedi.


Geniş halk kesimlerine korkular salındığını ileri süren Kaymakçı, şöyle konuştu: "Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinde olmaması gereken tarzda, insanların sabaha karşı evlerinden apar topar alınarak tutuklanmaları ve böylece geniş halk kesimlerine korku salınması insan hakları, hukuk ve demokrasi anlayışı ile bağdaşan bir durum değil. Kim söylemiş bilmiyoruz ama bu konuda şunu söylemek isteriz; sabahın erken saatlerinde çalınan kapınızı açtığınızda karşınızda sütçüden başkası duruyorsa o ülkede demokrasi yoktur."


Nükleer santrallerin tüm dünyada terk edildiğini belirterek yapılması planlanan santralin ihalesinin iptal edilmesini söyleyen Kaymakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nükleer enerji, tüm dünyada terk edilirken, siyasal iktidar Türkiye'de nükleer santral yapılmasında ısrar ederek Türkiye'nin enerji sorununu çözmek yerine, ülkemizde nükleer endüstriye pazar yaratmaktadır. Tüm politikalarını ABD, AB, IMF ve Dünya Bankası'nın dayatmalarına göre şekillendiren siyasal iktidar bir kez daha insanımızı ve ülke çıkarlarını düşünmek yerine, nükleer lobilerin dayatmaları ile ülkemiz insanı ve yaşam alanlarını tehdit altında bırakmaktadır."


Halkımızın nükleer santral kurularak nükleer teknolojiye sahip olunacağı iddiası ile yanıltıldığını anlatan Kaymakçı, şunları söyledi: "Bu iddia Türkiye'nin bugün izlediği teknoloji politikalarına bakıldığında bir hayaldir. Herhangi bir teknoloji transferi ve geliştirme politikası ve bu yönde kurumsal alt yapısı olmayan bir ülkenin ihale yoluyla ya da özel sektöre nükleer santral yaptırması yoluyla teknoloji kazanması mümkün değil. Ülkemizin nükleer santrallerden elektrik üretme macerasına atılmasına gerek yoktur. Bu ihale iptal edilmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?