3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Demokrasi Platformu'ndan tepki

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Nazım Hikmet'i Anma Gününde gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterildi.


Zonguldak Valiliği önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve Zonguldak Demokrasi Platformu'na üye sendikaların temsilcileri katıldı. Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Erdoğan Kaymakçı, "Zonguldak Valiliği önünde Nazım Hikmet'i anmak için bir araya gelenlere yapılan saldırı, faşistlerin taşıdığı değerlere ve ülkenin ilerici birikimlerine tahammülü olmadığını bir kez daha göstermiştir" dedi.

Nazım'a saldıranlarla ülkenin insanını, gericilik, yoksulluk, işsizlik ve bağımlılıkla terbiye etmek isteyenlerin aynı safta olduğunun açık olduğunu anlatan Kaymakçı, şöyle konuştu: "5 Haziran 2009 günü Türkiye'nin her yerinde toplu iş sözleşmesi talebinde bulunmak için Ankara'ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın önüne yürümeye çalışan Eğitim-Sen üyelerine polis, tazyikli su, biber gazı ve coplarla müdahale edilmiştir. Saldırıda birçok Eğitim-Sen'li arkadaşımız yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. Daha insanca ve yaşanabilir bir ülke için
mücadele etmeye devam ettiğimizi bir kez daha ilan ediyor ve yapılan saldırıyı kınıyoruz."
Grup basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 14:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?