2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Deney için yıkılmıyor

Zonguldak’ta Fatih Halk Eğitim Merkezi ve öğrenci yurdu olarak hizmet veren 4 katlı bina, yaklaşık bir senedir atıl vaziyette duruyor. Tabanında kayma meydana gelmesi nedeniyle yaklaşık bir sene önce boşaltılan binanın, oturma raporu verilmesine rağmen deney yapılmak amacıyla bir sene daha boş bırakılacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilk olarak Fatih Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan, daha sonra zamanın Valisi İsmet Metin önderliğinde resmi ve özel kurumların ortaklığıyla kurulan Gelişim A.Ş’nin taşındığı, daha sonra da kız öğrenci yurdu olarak hizmet veren bina, geçtiğimiz yıl tabanında meydana gelen kayma nedeniyle boşaltılmıştı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire Başkanlığı’ndan gelen heyetin, binada yaptığı incelemeler sonunda fazla bir sorunun bulunmadığı ve oturulması için bir sakınca olmadığı yönünde rapor hazırladığı bildirildi.

Binanın tabanında oturma ve çatlakların bulunduğunu belirten Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, inceleme sonrasında binanın Temel Güçlendirme Projesi ile yeniden hizmete açılması için çalışmalara başlanıldığını söyledi. İlk etapta Temel Güçlendirme Projesi’nin hazırlandığı binayla ilgili Ankara’dan gelen bakanlık ekiplerinin de olumlu rapor verdiğinin altını çizen Memiş, "Projeyi Ankara’ya gönderdik. Bayındırlık İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire Başkanlığı’ndan gelen heyet incelemelerini tamamladı. Burada oturma yönünde sakınca olmadığını belirtti. Projenin uygulanmasını istediler" dedi.

Bir yıldır boş duran binada bir yıl boyunca da deney yapılacağını vurgulayan Memiş, "Yerin altına elektronik aletler yerleştirerek kayma miktarı ve yönü 1 sene boyunca aylık periyotlar şeklinde ölçeceğiz. Bu deneyle ne tarafa ve ne tür önlem alacağımızı belirleyeceğiz" diyerek binanın 1 yıl daha kullanılamayacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:45:28
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?