3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Denizer, kura çekimlerini izledi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 3 bin işçi için düzenlenen mülakatların ardından 18 Kasım’da başlayan kura çekimlerine 25 Kasım’da TTK Karadon Müessesesi’nde devam edildi.


TTK Karadon Müessesesi’ne başvuruların ve alınacak işçi sayısının yüksek olması nedeniyle 2 gün olarak planlanan kura çekimlerinin ikinci gününde çekilen kuralarla toplam bin 335 kişi bu müessesede işbaşı yapmaya hak kazandı. 15 kişi de yasa gereği terörle mücadelede üstün hizmetleri bulunanlardan seçildi. Kura çekimini Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Genel
Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, GMİS’in Karadon, Kozlu Şube Başkanları ile şubeler yöneticileri, TTK Genel Müdürlük ve Müessese Müdürlüğü yetkilileri izledi.
Kurada kazanan işçi adaylarına hayırlı olsun dileğinde bulunan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, kurada isimleri çıkmayanların da umutsuzluğa kapılmamalarını, üretimin artırılmasıyla işçi alımlarının süreceğini söyledi. İşçi adaylarıyla bir süre sohbet eden Denizer, “Kazananlara hayırlı olsun. Onlar çalışacaklar, üretimi artıracaklar ve üretim arttıkça yeni işçi alımları sürecek. Kazanamayanlar umutlarını yitirmesinler. Özel sektörde çalışan çalışmaya devam etsin. Bizim alacağımız işçinin ücreti kadar ücret ödeyen, sosyal haklar veren şirketler var. Onlarda çalışmaya devam etsinler. Biz GMİS olarak oralarda da örgütleneceğiz. Ama sakın ha hiçbir iş güvenliği olmayan kaçak ocaklarda çalışmayın” dedi.


Kömürün yok sattığını ve krizle birlikte kömürün değerinin ve öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Denizer, “Türkiye’nin yıllık 20 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı var. Devlet bir proje hazırlamış. TTK yılda 5 milyon ton, özel sektör de 5 milyon ton üretecek. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Zonguldak’ı eski günlerine kavuşturacağız. Bunu birlikte başaracağız” dedi.


TTK Karadon Müessesesi’nde gerçekleştirilen kura çekilişiyle tüm havzadaki kura çekimleri tamamlanmış oldu. Kurada kazanan işçi adayları, sağlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009 tarihinde işbaşı yapacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?