3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Denizer maden işçilerini ziyaret etti

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde maden işçilerini ziyaret etti.


08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilerin tertip saati öncesi yapılan ziyarete GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ile Karadon Şube Yöneticileri katıldı.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, tertip öncesi yaptığı konuşmada, TTK’ya alınacak 3 bin işçi alımı için verilen mücadelede destek verenlere, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederek şunları söyledi:


“Arkadaşlar, uzun zamandır bir araya gelemedik. Bildiğiniz gibi yaz ayında gündemimiz yoğun geçti. İşçi alımı mücadelesinin son aşamasında Başbakanımız Zonguldak’a gelerek Kozlu’da ocağa girdi. Madencinin çalışma koşullarını bizzat kendisi gördü. Ve ocak çıkışında 3 bin işçi alımının müjdesini verdi. Biz 4 bin işçi istemiştik. Başbakan önce 3 bin işçi dedi. “Şayet üretimi artırırsanız önünüz açık. bin işçiyi de 2009’da alırız” dedi. Biz de kendisine üretimi artırma sözü verdik. Şuan 1 milyon 600 bin ton kömür üretiyoruz. Biz 2009 yazına kadar bunu artırırsak 2009’da bin işçi daha aldıracağız. İşçi alınacak köyleri ve işçi alımı şartlarını sendikamızın gazetesinde yayınladık. Gazetemiz bayram öncesi çıkacak. Ben özellikle vurgulamak istiyorum. Buralara alınacak arkadaşlarımız sizin arkadaşınız, sizin köyünüzden alınacak. Hiç kimse bu arkadaşlarımızın oraya buraya kapılmasına müsaade etmesin. Sağdan soldan duyuyoruz. İşçi simsarları yine ortaya çıkabilir. Kesinlikle adam kayırma, torpil olmayacak. Ve kesinlikle işe alınacak işçiler 2006’daki gibi aynı yöntemle alınacak ve bu sefer seçimde daha da titizlik gösterilecek. Onun için bu arkadaşlarımızın sağa sola kapılmasına müsaade etmeyiniz.
Önümüzdeki günlerde toplu sözleşme çalışmalarını başlatıyoruz. Toplu sözleşme anket taslağımızı hazırladık. Bayram sonrası sizlere dağıtacağız. Sizden bu anketleri titizlikle yanıtlamanızı istiyorum. Çünkü sizlerin görüşleri doğrultusunda hazırlanmaktadır. Yeni alınacak işçilerimiz bu toplu sözleşmeden yararlanacak. İşe başlarken 32 YTL ile başlayacaklar. Fakat 2009 yılbaşından geçerli olmak üzere birkaç ay sonra toplu sözleşme görüşmeleri başlayacağı için kayıpları olmayacak. 2006’da işe giren arkadaşlarımızın hak mahrumiyetlerini de bu sözleşmede gidereceğiz. Ne zaman TTK’da iyi bir şeyler olmaya başlarsa ortalığı bulandırmaya çalışanlar olur. Yine aranızda dolaşmaya başladılar. Onlara yüz vermeyin. En doğru bilgileri benden ve yönetici arkadaşlarımızdan alacaksınız. Hepimiz sizin içinizden çıkmış insanlarız. Sizlere hizmet etmek için varız. Ben sizlerin ve bayram sonrası gelecek arkadaşların mübarek şeker bayramını şimdiden kutluyor. Ailenizle birlikte mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum”


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, işçilere yaptığı konuşmadan sonra işe giden işçilerle tokalaşarak kazasız belasız çalışmalar diledi. Denizer daha sonra kartiye şeflerini ziyaret ederek işyeri sorunları, hazırlıklar ve üretim hakkında bilgi aldı. Banyo ve soyunma yerlerini de inceleyen Denizer, gördüğü aksaklıkları Genel Müdür’e ileteceğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 10:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?