3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dev dalgalar korkuttu

ZONGULDAK’ta etkili olan yağmur ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, denizde boyu 5 metreyi bulan dalgalar korkuttu.Kentte, 3 gündür aralıklarla yağan yağmur bu sabah şiddetini artırdı.

Fırtına ile birlikte etkili olan yağmur, sabah iş yerlerine gidenlere zor anlar yaşattı. Yağmurdan korunmak için şemsiyelerini açanlar, şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Bazı vatandaşlar, pasajlara sığınarak yağmurun durmasını bekledi.

3 günde metrekareye 90 kilogram yağışın düştüğü kentte bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, su baskınlarına karşı temizlik çalışması yaparak rögar kapaklarını açık tutmaya çalıştı.

Saatteki hızı yer yer 55 kilometreyi bulan fırtına da denizde dev dalgalar oluşturdu. Boyu 5 metreyi bulan dalgalar, zaman zaman dalgakıranları aşarak Zonguldak Limanı’na kadar ulaştı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışın salı gününe kadar devam edeceğini, Batı Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının beklendiğini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 15:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?