3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dev dalgalar Zonguldak'ı salladı

KARADENİZ BEŞİK GİBİ SALLANDI

Zonguldak'ta çarpmanın etkisiyle boyu 15 metreyi bulan dev dalgalar liman duvarını aştı. Meraklı vatandaşlar ise tehlikeli olmasına rağmen limandaki dalgaları izledi.

Hafta sonuna soğuk ve yağışlı giren Zonguldak'ta vatandaşlar sokağa fazla çıkmadı. Batı Karadeniz illerinden Zonguldak'ta denizdeki dev dalgalar, görenleri şaşırttı. Limanda 7 metre boyundaki istinat duvarı ise dev dalgalar arasında kaldı. Balıkçı tekneleri beşik gibi sallanan denize açılamazken yük taşımacılığı yapan gemiler de limana demirledi. Tehlikeyi fark eden gemi mürettebatı günü Zonguldak'ta geçirdi.

Öte yandan dev dalgalar ağırlığı bir tonu bulan beton blokları yerlerinden sökerek limandaki gezi yoluna sürükledi. Meraklı vatandaşların tedbirsiz davranışları dikkat çekti. Çarpmanın etkisiyle büyüklüğü 15 metreyi bulan dalgaları yakından izlemek isteyen vatandaşlar dev dalgalar arasında kaldı. Islanmak uğruna dalgaları izleyen vatandaşlar arasında kız öğrenciler de dalgaları cep telefonları ile görüntülemeye çalıştılar.

Limana arkadaşı ile birlikte balık tutmaya gelen Murat Akın (36) ise dev dalgaları görünce balık tutmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Dalgaların dağıttığı limanın tehlike sinyalleri verdiğini belirten Akın, yetkililerin limanda çalışma yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yetkililer, sıcaklıkların düşeceğini belirtirken önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.

KARADENİZ BEŞİK GİBİ SALLANDI
KARADENİZ BEŞİK GİBİ SALLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 16:45:04
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 17:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?