3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Devlet tiyatrolarına yoğun ilgi

DEVLET TİYATROLARINA YOĞUN İLGİ

Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü Yalçın Arslan, Ocak ayında dört yeni oyunun vatandaşlara sergileneceğini belirtti.

Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü Yalçın Arslan, 7-8 Ocak 2011 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı Pir Sultan Abdal, 14-15 Ocak 2011 tarihleri arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı İçlerinden Hangisi adlı oyunların sergileneceğini belirtti.

Arslan, Zonguldak’a ilk kez gelecek olan Konya Devlet Tiyatrosu’nun ise Mutfak Cadıları adlı oyunu sergileyeceğini söyledi.

Salonların doluluk oranlarının yüzde 85’e ulaştığını aktaran Arslan, bazı oyunlarda salonda boş yer olmadığını aktardı. Arslan, tiyatrolar hakkında şöyle konuştu:

“Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nun Ocak Ayı programı belli oldu. 7-8 Ocak 2011 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu, Pir Sultan Apdal oyunu kalabalık bir oyuncu kadrosuyla oyununu sahneleyecek. Oyunun hakkında bilgi verirsek, 16. yüzyılda Sivas’ta ekonomik sorunlardan kaynaklanan başkaldırma, ateşleyici rolde olan Pir Sultan Apdal’ın hikayesini kısaca anlatmaktadır. 14-15 Ocak 2011 tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu İçlerinden Hangisi adlı oyun gelecek. Bunun konusu yıl 1926 Medeni Kanun çıkmadan önce İstanbul’da eski bir Osmanlı Padişahı’nın evinde büyük bir kargaşa yaşanır. Paşanın dört eşi evliliklerini sürdürebilmek için evdeki karmaşayı güldürü tarzında anlatmaktadır. Zonguldak’a ilk defa gelecek olan Konya Devlet Tiyatrosu, 21-22 Ocak 2011 tarihlerinde Mutfak Cadıları adlı oyunu sergileyecekler. Konusu, eskinin iki dostu şimdinin iki düşmanıdır. Yıllar sonra kendi sundukları bir yemek programında bir araya gelip, geçmişi ile yüzleşirler ve dostluk kazanırlar. Son hafta 28-29 Ocak 2011 tarihleri arasında ise Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı iki perdeli Soğuk Bir Berlin Gecesi sergilenecek. Zonguldak seyircisi Ocak ayında dört yeni oyunu izleyecek. Şu anda yüzde 85 doluluk oranıyla devam ediyoruz. Tahmin ediyorum, gün geçtikçe salonumuz daha da dolu olacaktır. Çoğu oyunlarımızda salonumuzda boş yer kalmıyor.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 16:07:02
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?