3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Devrek Belediye meclisi toplandı

Devrek Belediye Meclis toplantısı, belediye meclis salonunda Ulupınar başkanlığında gerçekleşti.


Zonguldak’ın Devrek Belediyesi 2008 yılı 5. toplantısı için bir araya geldi. Toplantı Belediye Başkanı Özcan Ulupınar başkanlığında yapıldı. Toplantıda yer alan denetim komisyonunda görev alan kamu personeli gündelikleri tespiti konusunun görüşülmesinde 5393 sayılı belediye kanununun 25. maddesine göre denetim komisyonunda görev alan kamu personeline günlük 98,97 YTL ödeme yapılmasına oy birliği ile kara verildi.

Gündemin 4. maddesinde bulunan İlçemizdeki Ticari Taksiler ve Taksi Durakları ve Toplu Taşımacılık Yönetmeliği görüşülmesinde 1986105530 sayılı bakanlar kurulu kararı kapsamındaki ticari taksi duraklarını kurmak, ticari taksilerin denetimini yapmak, durak yerlerini belirlemek, duraklarda çalışacak taksilerin plakaları ile toplam plaka sayılarını belirlemek, trafik güvenliğin sağlanmasına yönelik aranacak usul ile ticari taksi olarak kullanılacak araçlarda aranacak şartları, teknik özellikleri, ticari taksi şoförlüğü yapacak kişilerde aranacak özellikler ile eğitim ve standartlarını belirlemek, hangi koşullar altında ve ne şekilde çalışacaklarını, verilen hizmetten yararlanan yolcular ile çalışanlar arasındaki ilişkileri belirlemek amacıyla hazırlanan Devrek Belediyesi Ticari Taksi Durakları kuruluş, çalışma ve denetleme esasları hakkında hazırlanan 28. maddelik yönetmelik oy birliği ile kabul edildi. Karşıyaka Mahallesi 167 ada 5 parsel 281 ada 1 parsel ve 282 ada 1 parselde bulunan Belediye hisselerinin satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesine oy birliği ile kara verildi. Devrek Belediyesinin 2007 yılı faaliyetlerini, harcamalarını kapsayan ve 91 sayfadan oluşan faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. maddesinde bulunan Devrek Belediyesi 2007 yılına ait gelir-gider denetim raporlarının görüşülmesine geçildi. Denetim Komisyonunca yapılan çalışmalarda bütçe, aylık cetveller, kesin hesap, tarife ve tahakkuklar, muhasebe işlemleri, tahsilat işlemleri, harcamalar ve bütçe ödenek durumu ile ilgili denetimlerde Mali Hizmetler biriminin günlük işlemlerini düzenli ve zamanında yapmış olduğu tespit edilmiş olup denetim komisyonu raporları komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 9. maddesinde bulunan Sınırlı Sorumlu Devrek Yeni Sanayi toplu İş Yeri Kooperatifine ait dilekçenin 28 Mart 2008 günü Bütçe Plan ve Tetkik Komisyonunda yapılan görüşmesinde, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 80. Maddesine göre Sanayi Kooperatifin (Bina İnşaat Harcı ve yapı kullanma izin harcından muaf olduğu ancak su abone kaydının yapılması ve belediye gelirleri tarifelerinden 21. maddeye göre alınması gereken harçların Sınırlı Sorumlu Devrek Yeni Sanayi Toplu iş yeri kooperatifinden yüzde 25 inin alınmasına karar verilmiştir. Yapılan oylamada bütçe plan ve tetkik komisyonu karar oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 10. maddesinde bulunan Belediyemizde çalışan memurların maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla bağlı bulundukları sendika ile toplu sözleşme görüşmeleri yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlandıktan sonra Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Belediye çalışmaları ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine bilgi verdi. 2007 yılı faaliyet raporunu oy birliği ile kabul eden Belediye meclis üyelerine ve faaliyet raporunu hazırlayan belediye personeline teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 23:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?