3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Devrek çayında yüzlerde ölü balık

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki Devrek Çayı'nda yüzlerce balığın öldüğü görüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Devrek Çayı'nın Bılık köyü yakınlarındaki bölümünde, su yüzeyinde çok sayıda ölü balık gören vatandaşlar, durumu belediyeye bildirdi.

Belediye görevlilerinin olay yerindeki tespitlerinin ardından konu hakkında bilgilendirdiği İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerinin meydana geldiği bölgeden numuneler aldı.

Bazı vatandaşlar, Devrek Belediyesinin kanalizasyon arıtma tesisinin temizliği sırasında çaya atık bırakıldığını, balıkların bu yüzden zehirlemiş olabileceğini iddia etti.

Devrek Belediyesi Veteriner Hekimi Muhsin Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölümler karşısında şaşırdıklarını belirterek, ''Gerekli numuneler alındı. Ölümlerin nedenini bilmiyoruz, olay kontrolümüz altındadır'' dedi.

İl Tarım Müdürü Yusuf Akın da tesadüf olarak Devrek'te bulunan ekiplerin olaya anında müdahale ederek sudan numuneler aldıklarını, bunların da tahlil için Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

Akın, ölümlerin sudaki oksijen oranının azalması, evsel atıklar ya da zehirlenme sonucu olabileceğini, tahlil sonuçları gelmeden bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 21:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?