3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Devrekli kadın çiftçiler yarıştı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Kadın Çiftçiler, yarıştı.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından ilki 2004 yılında gerçekleştirilen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi yarışmasının 4.’sü gerçekleştirildi Devrek İlçe Milli Eğitim toplantı salonunda gerçekleştirilen ve dört ekipten oluşan 8 bayan çiftçiye 15 asil soru,10 yedek soru yöneltildi.

Sorularda 4 seçenek sunulduğu yarışmayı Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım (ÇEY) Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de takip etti. En fazla soru yanıtlayarak birinci olan Fatma Kaypak ve Sevgi Armut isimli çiftçiler, Zonguldak’ta yapılacak il birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya katılanlara ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışma hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü ÇEY Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, şöyle devam etti:
“Amacımız çiftçilerimizi doğru bilgilendirerek doğru ziraat yapılmasını sağlamaktır. Ödüllü yarışmalarla çiftçilerimiz en iyi şekilde yarışmalara hazırlanırken, en doğru bilgileri de öğreniyorlar. Her durumda yine çiftçilerimiz karlı çıkıyor. Sonuçta çiftçilerimiz doğru yöntemlerle, sağlıklı ürün elde ediyor. Her geçen sene, yarışmaların hedefine ulaştığını daha iyi görüyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 17:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?