3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Devrek'te baston yapım kursu

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılacak olan AB Baston Yapımı Eğitimi Kursu’na müracaatlar başladı.


Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından yürütülen hedef kitlesi kadın ve gençlerden oluşan Aktif İstihdam Tedbirleri kapsamındaki Baston Yapımı Eğitimi Projesi Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde yapılacak. Açılması uygun görülen projenin toplam maliyeti ise 90 bin 40 Euro olarak tespit edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Karakuş, “Bu proje kapsamında 30 kişi kurs görecek ve kursa katılanlar günde 8 Euro cep harçlığı alacaklardır. Kurs süresi altı ay olup ilgili vatandaşlarımızın kayıt için Devrek Halk Eğitimi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatlar 17 Nisan 2009 tarihinde sona erecek” dedi.


Kursa katılmak isteyen vatandaşlarda İş-kur’a kayıtlı olmak, Herhangi bir işte çalışmıyor olmak ve Proje Eğitim süresi bitimine kadar çalışmayacağını taahhüt etmek, 19-29 yaşları arasında olmak, Herhangi bir okulda öğrenci olmamak, en az İlköğretim mezunu olmak şartlarının arandığı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 19:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?