3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Disiplinsizliğe kameralı çözüm

Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki disiplinsizliği önlemek için merkezi okullara kamera takılırken, kameralar nedeniyle hırsızlıklarında önüne geçildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, okullarda disiplinsizliği önlemek için merkezi bir çok okulla güvenlik kamerası yerleştirildiğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, güvenlik kamerası olan okullarda disiplinsizliğin sıfıra indiğini ve hırsızlıklarında önüne geçildiğini belirtti. Akpınar, "Geçtiğimiz yıllarda okullarda şiddet olayı tartışılmış ve kamuoyuna ciddi şekilde de yansıtılmıştı. Bununla ilgili bakanlığımızın bu konuyla ilgili çalışma yapılmasıyla ilgili genelge geldi. Bu konuda çözümler üretilmesi istendi. İlçemizde okul yöneticileriyle birlikte toplantılar yaptık, komisyonlar kurduk. Hangi konularda çalışırsak bu konu daha aza indirilebilir, hatta sıfıra indirilebilir diye görüştük. Bu konuda belli bir çalışmalar hazırlandı okullarımızda. Çocuklarımıza rehberlik yapılması, sporla ilgilenen çocuk sayısının arttırılması, spor müsabakalarının daha ciddi bir şekilde yapılması, bunun yanında bir çözüm önerisi de okullarımıza güvenlik kameralarının kurularak salonların, okul bahçelerinin bu uygulamayla çocuklarımızın birazda disiplinli edilebileceğini gördük. Şuan merkez okullarımızın bir çoğunda var. Okulumuzun salonu, bahçesi, çevresi güvenlik kameraları tarafından 24 saat kayıt altına alınıyor. Biz bu olayla gece özellikle bekçi konusunda okullarımızda bunu karşılamış olduk. Hırsızlık olaylarının da önüne geçtik. Özellikle birkaç okulumuzda hırsızlık olayı olmuştu. Onun önüne geçtik. Okullarımız da şuan gecede güvenliği sağlamış oluyoruz. Gündüzde belli bir saatlerde çocuklarımıza disiplini veriyor. Kameralar nedeniyle okullarımızda hırsızlık olayı olmazken, disiplinsizlikte sıfıra indi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?