3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyabet toplantıları devam edecek

Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, diyabetli hastaları bilgilendirme toplantılarının bayramdan sonra devam edeceğini belirti.


Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ara verdikleri halkı ve diyabetli hastaları bilgilendirme toplantılarının Ramazan Bayramı'ndan sonra tekrar devam edeceğini kaydetti. Terzioğlu, “Ramazandan önce yapılan aylık halkı bilgilendirme toplantı Ramazan Bayramı'ndan sonra tekrar devam edecektir. Diyabetli hastalarımız içinde 3 Nolu Sağlık Ocağı'nın ek binasında her hafta Perşembe günleri saat 16.00'da toplantılarımız başlayacaktır.

Diyabetli hastalarımızı bu toplantılara bekliyoruz. Bu toplantılar diyabeti tanıma konusunda çok önemli. Diyabetli hastalarımızın şeker ölçümlerini yapmaları ve devamlı kontrol etmeleri gerekmektedir. Şeker ölçüm cihazları olmayan hastalarımıza derneğimiz tarafından ücretsiz olarak şeker ölçüm cihazı verilmektedir. Hastalarımızın şeker ölçümlerini takip altına alıp, tekrar ilaç almaya gittiğinde şeker takiplerini doktora gösterip ilaçlarını doktoru tarafından ilaçlarının azaltıp, çoğaltılması veya ilaçlarını değiştirmesi konusunda doktoruna yardımcı olması gerekmektedir. Artık diyabet hastaları gelişi güzel ilaç kullanmamalıdırlar. Özellikle HCA1C testini yaptırması gerekmektedir. Diyabetli hastaların 3 aylık testlerini de yaptırmaları gerekmektedir” dedi.


Terzioğlu, dünya Diyabetliler Günü etkinleri çerçevesinde TTK işçilerinin şeker taramasını yapmayı planladıklarını belirtti. Terzioğlu, “Zonguldak Diyabetliler Derneği olarak, bugüne kadar merkezde, merkeze bağlı köylerde ve ilçelerde seminerler verip şeker ölçümleri yapılmıştır. 14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü etkinliği olarak kasım ayının ilk haftasından itibaren Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) işçilerinin şeker taramasını yapmayı planlıyoruz. Bu konuda Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer'den de destek bekliyoruz. Ramazan ayından sonra da toplantılarımız aynı şekilde devam edecektir. Biz tüm Zonguldak halkının bu toplantılara katılmalarını istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?