3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyabetliler dernek kuruyor

Zonguldak'ta Diyabetliler Derneği'nin kurulduğu bildirildi. Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Zonguldak'ta 40 bin diyabetlinin olduğunu belirtti. 

Derneğin 19 Haziran'da kurulduğunu ifade eden Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, 30 üyeyle geçici yönetim kurulunun belirlendiğini kaydetti. Kendilerinin diğer derneklerden farklı olduğunu ifade eden Çetin Terzioğlu, "Biz sağlık sorununu ele alan, sağlık ve sosyal amaçlı bir derneğiz. Günümüzde hızla artan diyabet hastalığına dikkat çekmek ve önlem almak için halkı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Zonguldak'ta 40 bin diyabet hastası olduğunu tahmin ediyoruz. Bu konuda halkımızla birlikte hareket etmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Başkan Terzioğlu ayrıca, yapılan görev dağılımı sonrasında derneğin ikinci başkanlığına Dr. Ercan Özdemir'in, muhasipliğe Nihat Gebeş'in, genel sekreterliğe Niyazi Karaman'ın, üyeliklere de Turgut Kaptan Özkaya, Aysel Altmışdörtoğlu ve Orhan Ergül'ün seçildiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 18:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESAT KANDİL IP: 85.98.216.xxx Tarih : 19.07.2006 22:08:02
Derneğin kuruluşuna emeği geçen herkesi kutluyor,başarılar diliyorum.Bunun anlamı aslında şudur;Sağlıklı,Yeterli ve Dengeli beslenin.Yeterli egzersizinizi yapın ve 1 günde 2,5 lt.su için.Düzenli uyuyun.Bunları yaparsanız metabolizmanız da size en iyi hizmeti verir. Fakat günümüz yaşam tarzında bunu kaç tanemiz yapabiliyor ? Yapamayanlar çoğunlukta olsa da derneğin faaliyetleri ile böyle olması gerektiğini bir çok kişi öğrenmiş olacak,bilinç altına yerleştirmiş olacak.Böylece de hizmet amacına ulaşmış olacak. Bu çabalara/eğitimlere rağmen yine çoğunluk bu tavsiyelere uyamayacak,detaylara inemeyecek,işlerin yoğunluğu gereği çeşit menülerle uğraşamayacak.Yani;hazırlaması daha kolay,daha pratik besinlere ihtiyaç duyacak. Unutmayın ki; böyle bir fırsat da var önünüzde.Bu fırsatı görme, hatta değerlendirme durumunda diabeti doğuran tüm sorunlar da ortadan kalkacak.Bu fırsatı inşaallah en yakın zamanda dernek yönetimine sunacak,onlara başarılar dileyeceğim. ESAT KANDİL YAŞAM TARZI DANIŞMANI 0 537 232 25 64 esatkandil@hotmail.com