3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyabetlilerden Erdoğan'a destek

Zonguldak'ta diyabet hastaları, Davos Zirvesi'nde müslümanlar aleyhine konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e tepki amacıyla mevlit okuturken, Başbakan Erdoğan'ın tutum ve tepkisine destek verdiler.


Zonguldak Diyabet Hastaları Derneği tarafından Aziziye Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından Davos Zirvesi'ndeki Gazze Oturumu'nda savaşı savunan ve Müslümanlar aleyhine sözler sarf eden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e tepki amacıyla Mevlit okutuldu. Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, belediye meclis üyeleri, AK Parti il ve Merkez ilçe yöneticileri ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.


Başbakan'ın Gazze oturumundaki sergilediği tutum ve duruşa destek olmak amacıyla namazdan sonra aşure dağıtıldı. Okutulan mevlit ve dağıtılan aşurelerden hasıl olan sevabı Gazze'de ölenlerin hayratına hediye ettiklerini belirten Çetin Terzioğlu, "Başbakan Erdoğan'ın zirvedeki tutumunu çok olumlu ve anlamlı buluyoruz. Biz de bu hareketi nedeniyle kendisine tam destek veriyoruz. Bunu göstermek için mevlit okutarak aşure dağıtmayı düşündük" dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da, cami çıkışında dağıtılan aşureden yedi. İsrail'e tepki gösteren Gonca, şöyle konuştu: "İsrail'in halen Filistin'e saldırdığı yönünde haberler duyuyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Savaşın savunulacak hiçbir tarafı yok. Bu savaş bir an önce sona ermeli. Başbakanımız Erdoğan da dünkü zirvede bu yöndeki tepkisini somut olarak ortaya koymuştur. Bizde kendisi sonuna kadar destekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?