3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyaliz hastaları mahsur kaldı

Zonguldak'ta diyaliz hastaları, köylerine servis aracı ile götürülürken, merkeze bağlı Kargalar köyünde kar ve buzlanma nedeniyle mahsur kaldı. Hastalar ve içerisinde bulundukları araç, kar temizleme çalışması yürüten ekipler tarafından kurtarılarak, hastaneye geri götürüldü.

Zonguldak'ta Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 5 diyaliz hastası, merkeze bağlı Ayvatlar köyündeki evlerine servisle bırakılırken, aşırı kar ve buzlanma nedeniyle yolda mahsur kaldı. Servis aracı saatler süren uğraşların sonucu, yoluna devam edemeyince Zonguldak İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 4 saat sonra aracı kardan kurtardı. Ekipler, buzlanma nedeniyle servis aracının yola devam edemeyeceklerini kaydetmesi üzerine, servis aracı ve içerisindeki hastalar, tedavi gördükleri Zonguldak Devlet hastanesi'ne geri götürüldü. Donma tehlikesi de geçiren hastalar, hastanede ayarlanan odalarda misafir edildi. Gece hastanede kalan diyaliz hastaları, yol ve hava durumuna göre evlerine götürüleceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 14:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?