3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyaliz Merkezi'nde yolsuzluk

Zonguldak'ta özel bir diyaliz merkezinin, Ankara'da hastanede yatan ve diyalize giren bir hastayı aynı gün, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki diyaliz merkezinde de diyalize bağlandığını göstererek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırmaya çalıştığı iddia edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan fatura incelemelerinde Zonguldak'ta oturan Sefer Y. isimli hasta, Ankara Başkent Üniversitesi'ne yatırılıp, Diyaliz ünitesine bağlandığı 12.05.2008 tarihinde, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bulunan özel bir diyaliz merkezine girerek, tedavi edilmiş gibi fatura düzenlediği tespit edildi.

13.05.2008 tarihinde de Başkent Üniversitesi'ne tedavisi sürdüğü ve diyalize girdiği belirlenen Sefer, A'nın aynı gün ise, aynı kişiye ait olduğu belirlenen diyaliz Merkezi'nin Zonguldak'taki şubesinde diyalize bağlandığı gösterilerek 138 YTL para ödenmesini istediği ortaya çıktı. İncelemelerde abartılı fatura yöntemiyle kurumu dolandırmaya çalışıldığını tespit eden yetkililer, aynı diyaliz merkezinin 02.05.2008 tarihindeki faturalarında, Selahattin K. ve İsmail K. isimli hastaları da aynı gün içerisinde Zonguldak'ta ve Devrek'teki şubelerinde ayrı ayrı diyalize girdiğini belirledi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte kurulan Medula Sistemi'ne faturaların işlendiği, sistemin onay ve provizyon numarası verdiği öğrenilen olayla ilgili yetkili kurumlar tarafından, diyaliz merkezinin Devrek Şubesi'ne ait fatura ödemelerinden 138 YTL, Zonguldak Şubesi'nden ise toplam 276 YTL kesinti yapıldı.


Yapılan tespitlerin, ilgili sözleşmenin 5.1.1. ve 5.1.2. maddelerine aykırı olması nedeniyle incelenmesi ve ceza uygulanması amacıyla Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'ne de bildirildiği öğrenildi. Olayla ilgili müfettişlerin yanı sıra adli makamların da inceleme başlatması bekleniyor. Zonguldak Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ahmet Bayram ise olayla ilgili bilgi veremeyeceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?