3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Diyant-Sen İsrail'i kınadı

Diyanet-Sen Zonguldak Şubesi, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.


İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı yaklaşık 541 kişinin yaşamını kaybettiği saldırıyı Diyanet-Sen Zonguldak Şubesi kınadı. Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetlediklerini belirtti. Türkiye'nin, devleti ve milletiyle İsrail'in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koyması gerektiğini belirten Kulaç, "Terörist devlet İsrail, hain yüzünü 10 gündür Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. İsrail'in sivil yerleşim alanları, okullar ve evlere yönelik düzenlediği saldırıda yüzlerce sivil halkın ölmesi, binlerce sivilin yaralanması milletimizi ve bizleri derinden üzmüştür" dedi.


Kulaç, Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk yüzlerce masum insanı katleden işgalci İsrail'in başta İslam alemi olmak üzere insanların nefretini kazandığını söyledi.


Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetlediklerini anlatan Kulaç, sözlerine şöyle devam etti: "İsrail'in, kadın erkek, çoluk çocuk demeden sivil halka yönelik bu canice saldırısına batılı ülkelerin sessiz kalmasını da kınıyoruz. Medeniyetler ittifakından bahseden dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail'in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir. Bir başka önemli konu ise İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin'de akan müslüman kanının durdurulmasında yıllardır aksiyoner olmayı beceremeyen İslam devletlerinin ve toplumunun harekete geçip geçmeyeceğidir. Biz diyoruz ki, sabretmek, boyun eğmek demek değildir. Sabretmek direnmektir. Bu direnme ruhu, inancımızın doğasında var. Bu ruhu harekete geçirmemek büyük bir vebaldir."


Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, Diyanet-Sen olarak bazı adımlar atılmasını istediklerini belirtti. Kulaç, başta hükümet olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin, devleti ve milletiyle İsrail'in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, İsrail büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edilmesi gerektiğini anlatan Kulaç, şöyle konuştu: "İsrail büyükelçimiz geri çağırılmalı, İslam konferansı teşkilatını özel gündem maddesi ile toplantıya
çağırmalı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve güvenlik konseyi nezdinde İsrail vahşetini durduracak girişimlerde bulunmalı, İsrail ile yürütülen ve yürütülmesi planlanan askeri ekonomik süreçleri sona erdirmeli. Halkımızdan da, İsrail mallarını boykot ederek İsrail menşeli ürünler ile İsrail'i destekleyen ülke ve şirketlerin ürünlerini almayarak tepkilerini göstermelerini bekliyoruz. Bu düşüncelerle, hain saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor tekrar bebek katili İsrail'i nefretle kınıyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 10:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?