3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Doğanın önemi anlatıldı

Zonguldak’ta Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ile Çevre Koruma Derneği tarafından ortaklaşa olarak ilköğretim okulu öğrencilerine doğa ve değerlerinin önemi konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi.


Üzülmez İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim sunumuna Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kutlu Günvar ile Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Lale Karakulak, okul müdürü, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında hafta içinde çeşitli okullarda eğitim sunumları düzenleyeceklerini belirten Kutlu Günvar, küçüklere öğretilen bilgilerin akılda kalıcı olduğunu dile getirdi.

Küçüklere önem verdiklerini dile getiren Günvar, “5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ile Çevre Koruma Derneği olarak okullarda bugünden itibaren eğitim çalışmalarımız başlamış bulunuyor. Konularımız, suyun değerleri, suyu nasıl tüketmemiz konusunda harcamalar, insan sağlığına ve doğaya zarar veren piller. Amacımız çocukları bu konuda eğitmek, bilinçlendirmek, doğada hayvanların değerleri ve yeri, ağacın, suyun, doğanın ve toprağın değerlerini bir derslik süreç içerisinde anlatıp çocuklara bu konuda eğitim çalışması vermek. Küçüklere çok önem veriyoruz çünkü geleceğimiz çocuklardır. Verdiğimiz bilgiler, çocuklarda büyüklerden ziyade daha çok kalıcı olabileceğine inanıyoruz. Hafta sürecimizde diğer okullarımızı da gezeceğiz” dedi.
Sunumu öğrenciler de dikkatle izledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?