4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

'Doktor hatası beni sakat bıraktı’

Zonguldak'ta bulunan sağlık tesislerini gezen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastaların sorunlarını dinledi. Yıllardır tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir kadın, gözyaşları içerisinde Bakan Akdağ'dan yardım istedi. 

"Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında düzenlediği sistematik değerlendirme gezilerinin 68.'sini gerçekleştirdiği Zonguldak'ta hastaneleri gezerek, incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Akdağ, ilk ziyaretini 12 yıl aradan sonra inşaatı tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Rüzgarlımeşe Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gerçekleştirdi. Hastanenin polikliniğine girerek personeli denetleyen Akdağ, vatandaşların şikayetlerini de dinledi. Bu sırada, bir kadın gözyaşları içerisinde Bakan Akdağ'dan çocuğunun tedavisi ve işsiz eşi için yardım istedi. Çocuğunun sağlığı için gerekenin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ve danışmanlarına talimat veren Akdağ, "İş benim konum değil. Çocuğunla ilgileneceğiz. Gereken yapılacaktır" dedi. 

Bazı vatandaşların hastane yolunun uzak ve bozuk olmasından şikayet etmesi üzerine Bakan Akdağ, "Hastanenin altında keşke lastikler olsa, seyyar olsa da istediğiniz yere taşıyabilsek. Hastane için yer zamanında burası seçilmiş. Yapabileceğimiz bir şey yok. Yolun onarımıyla ilgili belediyeyle görüşüldü. Yol düzenlenecek" diye konuştu. 

Polikliniğin ardından yatan hasta servisleriyle Acil Servisi de gezen Bakan Akdağ, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi polikliniğine giderek incelemelerde bulundu. Poliklinik çıkışında tekerlekli sandalyeye mahkum edildiğini söyleyen Perihan Kocakaya (41), yanlış tedavi nedeniyle sakat kaldığını iddia ederek Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile konuşmak istedi. Bakan Akdağ ile konuşma fırsatı bulan Perihan Kocakaya, derdini bakana gözyaşları içerisinde anlatarak, "Sağ salim girdiğim hastaneden bu şekilde tekerlekli sandalyeye mahkum edildim. Maddi durumum modern akülü arabalar alamıyorum. Yıllardır tekerlekli sandalyeyle yaşıyorum. Evliliğim bile tehlikeye girdi. Lütfen bana yardım edin. Artık dayanamıyorum" dedi. Gözyaşlarına boğulan Kocakaya'yı Bakan Akdağ, teselli etmeye çalıştı.
Yatan hasta servisleri ve acil servisi gezen Bakan Akdağ, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret etmek amacıyla hastaneden ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 16:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?