3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Doktor ve hemşirelere seminer

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doktor ve hemşirelere Sigarayı bırakma yöntemleri ve halkı bilgilendirme” eğitim semineri verildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından doktor ve hemşirelere yönelik “Sigarayı bırakma yöntemleri ve halkı bilgilendirme” eğitim semineri verildi.

Seminere konuşmacı olarak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Figen Atalay katıldı. Doç. Dr. Figen Atalay, tütüne başlama yaşı, başlama ve devam etme nedeni, kullandığı tütün tipi, sigara tüketimi, sigarayı bırakma isteme nedenleri, başka bağımlılık yapıcı madde kullanıp kullanmadığı, sigara içme isteğini artıran nedenler hakkında doktor ve hemşirelere bilgi verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ruh ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan, “4207 sayılı Tütün mamullerinin zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda, kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tedbir almak, herkesin temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla önemli değişiklikler yapılmıştır. Kanunun yürürlüğe girmesini takiben vatandaşlarımızın tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile ilgili olarak bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri doğrultusunda özellikle sigarayı bırakmaya yönelik taleplerinde artış olabileceği düşünülmektedir. Bu kapsamda, sağlık kuruluşlarımızda bütün hastalara tütün ürünleri kullanımı ile ilgili sorgulamanın yapılarak kullananlara sigaranın sağlığa zararları hakkında bilgilendirmenin yapılması, sigarayı bırakma ile ilgili taleplere cevap verebilmesi için sağlık kuruluşlarımızda ilgili sağlık personelimizce yardımcı olunmak amacıyla Sigara Bırakma Yöntemleri Bilgilendirme Eğitim semineri düzenledik” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?