3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Doktordan dedikodulara yalanlama

Ereğli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Emin Damgacı, ortaya atılan bazı söylentilerin asılsız olduğunu duyurdu.


Ereğli'de görev yaptığı 14 yıl içerisinde 2003 yılında ameliyatında acil kana ihtiyacı olan hastasına kendi kanını vererek Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play ödülü verilen Dr. Emin Damgacı, son günlerde "Bir hasta yakını tarafından vuruldu" gibi değişik söylentilerin asılsız ve hayal mahsulü olduğunu söyledi. Damgacı, yaptığı basın açıklamasında her yıl aynı dönemlerde maksatlı dedikoduların üretildiğini belirterek, "Son günlerde hakkımda asılsız ve hayal mahsulü söylentilerin halk arasında konuşulduğunu haber aldım. İlk kez bir ay önce Alaplı'dan bir hastamın aramasıyla haberim olan ve önemsemediğim bu asılsız söylenti son günlerde Ereğli'de çokca konuşulur olmuş. Ben bu durumu gerek muayenehanemi gerek beni bizzat arayan dostlarım ve hastalarımdan öğrendim. Daha önceleri de yine hakkımda çıkarılan asılsız ve hayal mahsulü söylentiler gibi bu da aslı astarı olmayan bir söylentidir. Her yıl aynı tarihlerde yalan ve mesnetsiz dedikodu çıkaran provokatörler bu yıl da aynı geleneği sürdürdüler" dedi.


Bu söylentilerin kendisini ve takip ettiği hastaları etkilediğini belirten Damgacı, şöyle konuştu: "Son üç aydır Devlet Hastanesi ve muayenehanemde kesintisiz çalışmaktayım. 14 yıldır Ereğli'de mesleki çizgimden taviz vermeden hizmet vermekteyim. Zamanımın çoğunu ev, hastane ve muayenehanede geçiren birisi olarak hakkımda sıkça asılsız söylenti çıkarılmasını anlamış değilim. Bu söylentileri çıkaranları Allah'a havale ediyorum. Ancak söylentilerin kaynağını tespit edersem bu kişi veya kişileri mahkemeye vereceğim. Çünkü bu asılsız söylentiler sadece bana zarar vermemekte takip ettiğim hamile hastalarımın da psikolojisini bozmaktadır. Halkımızdan ricam bu söylentilere inanmadan önce iyice araştırmalarıdır."

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?