3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Doktorlar eylemde

Zonguldak’ta doktorlar iş bırakarak, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na tepki gösterdi.
Zonguldak Devlet Hastanesi poliklinik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, hükümetin uygulamaya koymak istediği Genel Sağlık Sigortası’nın hizmetleri paralı hale getireceğini ve gelir dağılımının adaletsiz oluşundan dolayı sorunlar yaşanabileceğini ifade etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Op. Dr. Özgür Nizam, "Gelir dağılımının bu derece bozuk olduğu bir ülkede Genel Sağlık Sigortası’nı çıkarmak insanlık suçudur.

Türkiye’de en az kazanan yüzde 10’luk dilimle en çok kazanan yüzde 10’luk dilim arasındaki fark tam 13 kattır. Bu yasayı çıkartanlar bunları bilmiyorlar mı? Tüm bunlar IMF’nin AKP hükümetiyle yaptığı anlaşmanın temel şartlarından biridir. Çünkü IMF sosyal güvenlik harcamalarını kara delik olarak tanımlamaktadır. Genel Sağlık Sigortası sisteminin temelini, kişilerden toplanacak prim ve katılım payı katkıları oluşturmaktadır. Yani devletin sosyal devlet kimliği üzerinden attırılmaya çalışılmaktadır.

Genel Sağlık Sigortası ile ’ne kadar paran varsa, o kadar sağlık’ dayatması yapılmaktadır. Sağlık çalışanlarına iş güvencesiz çalışma dayatılmaktadır. Hastaneler ise birer işletmeye dönüştürülmek istenmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:52:48
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?