3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Doktorlardan rektöre tepki

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Zonguldak Tabip Odası yöneticileri, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’ü kınayarak, meslektaşlarından özür dilemeye davet etti.

Zonguldak Tabip Odası yöneticileri ve oda üyeleri, Tıp Bayramı nedeniyle Vilayet önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Oda yöneticileri, Tıp Bayramı nedeniyle ZKܒde yapılacak olan etkinliklerde yer alan Tabip Odası Başkanı Dr. Nevzat Ocakcı’nın konuşmasının programdan çıkartılmasına tepki gösterdi.

Zonguldak Tabip Odası yönetim kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Hasan Semih Bilgin, "Sağlıkta pek çok sosyal, eğitimsel ve politik sorunların yaşandığı bir dönemde, bir kez daha Tıp Bayramı’nı kutlamaktayız. Bugün 70 bin üyesi bulunan Türk Tabipler Birliği’nin Zonguldak temsilcisi olan biz, Zonguldak Tabip Odası yönetici ve üyelerimiz, bir yandan bu problemlere çağdaş çözümler üretmeye çalışırken, bir yandan da ne yazık ki ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’ün oluşturduğu yapay bir sorunla uğraşmak zorunda bırakıldık. Gelenekselleşmiş 14 Mart Tıp Balosu etkinliğimize hem üniversitemizin rektörü, hem de bir meslektaşımız olarak davet ettiğimiz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, bu etkinliğimizde tüm protokol kurallarını hiçe sayan bir tavır sergilemiştir. Zonguldak Tabip Odası Başkanı şahsında, odamıza karşı yapılmış olarak algıladığımız oda yöneticilerimizi ve üyelerimizi örseleyen, etik olmayan bir davranışta bulunmuştur. Bununla da yetinmeyerek bugün ZKܒde yapılacak olan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine daha önce davetli ve konuşmacı olduğumuz halde bu programdan çıkartıldığımızı öğrendik. Sağlıktaki sorunları çözmek için çaba harcamak yerine anlamsız sorunlar üreten ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’ü kınıyor, odamızdan ve meslektaşlarından özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

Tabipler Odası’nın programından sonra akademik kıyafetleriyle vilayet önüne gelen ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ve öğretim üyeleri ise İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 15:23:24
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 16:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Berrak AYAR IP: 85.110.62.xxx Tarih : 22.06.2007 21:52:58
Rektör Hocamızın her zaman bir bildiği ve açıklaması vardır...Hocamız boş işler yapmaz!!