3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dolandırıcılardan SMS'li tuzak

Zonguldak'ta bir vatandaşın numarasına mesaj gönderen dolandırıcılar kurdukları tuzakla kimlik bilgilerini öğrenmeye çalıştı.

Zonguldak'ta bir kamu kurumunda memur olarak çalışan S.T.'nin telefonuna ödül kazandığına dair mesaj geldi. Durumdan şüphelenen şahıs telefonuna gelen mesaj numarasını aradı. Karşısına doğu şiveli Türkçesi bozuk birisinin çıktığını ifade eden S.T., telefonunun ucundaki şahsı oyalamaya başladı.

İsmini bilmediği ve tanımadığı şahsın kendisinin kimlik bilgilerini sorduğunu ifade eden S.T., kontörünün az olduğunu bahane edip kimlik bilgilerini vermeyerek telefonu kapattı. Şahsın telefonuna gönderilen mesajda
ise "Değerli abonemiz Turkcell merkezinin başlatmış olduğu cep çekilişi kampanyası sonucunda hattınız 5 bin TL para ödülü kazanmıştır. Bilgi işlem için 05344859954'ü arayın" sözleri yer aldı.

GSM operatörünün şubesine başvuran S.T. ise durumu operatör şubesinin yetkililerine bildirdi. Yetkililer ise "Dolandırıcılara kesinlikle kimlik bilgilerinizi vermeyin. Dolandırıcılar sizden kimlik bilgilerinizi öğrendikten sonra kullandıkları sim kartı kırıp atıyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:02:55
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?