3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dolmuşçular şikayetçi

Kdz. Ereğli ilçesinde Ömerli Mahallesi'ndeki dolmuşçular, kendilerine şehir içinden yolcu aldırılmadığını iddia ederek, mahkemenin verdiği karara uyulmasını istedi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ömerli Minibüsleri Dernek Başkanı Bülent Taşdibek, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüslerinin kendilerine şehir içinden yolcu almalarına engel olduklarını iddia ederek, Zonguldak Bölge Mahkemesi'nin verdiği karara uyulması gerektiğini belirtti. Son günlerde yaşanan gerilimin kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Taşdibek, "Bizler Ömerli Mahallesi şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlar olarak, Ömerli köy konumunda iken tarafımıza 3 adet M plakası verilmiştir. 2006 yılında Ömerli köyü Kdz. Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil edilerek mahalle olmuştur. Aynı yıl şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 27 adet halk otobüsü ile 80 adet dolmuşun birleştirilmesi kararı alınırken Ömerli hattında çalışan dolmuşlar dahil edilmemiştir. 2007 yılının 10'uncu ayında ise Ömerli hattında çalışan dolmuşlar olarak Kdz. Ereğli Belediyesi'ne 30 bin TL tutarında yer işgal parası ödeyerek tarafımıza şehir içi yolcu taşıma ruhsatı verilmiştir.

Şehir içi yolcu taşıma ruhsatı verildiği halde halk otobüsü işletmecilerinin belediye yönetimine baskı yapması neticesinde tarafımızla yapılan sözleşmeye 'Şehir içerisinden yolcu alınmayacağı' maddesi eklenmiştir. Bizde sözleşmenin bu maddesine istinaden Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne şehir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için itirazda bulunduk. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi de 2009'a 617-618 sayılı kararı ile Ömerli hattında çalışan dolmuşların şehir içerisinden de yolcu alabileceğine yönelik karar vermiştir. Ayrıca, 2006 yılında halk otobüsüne dönüştürülen 80 adet minibüsün şehir içi yolcu taşıma ruhsatı varken, şehir içerisinden yolcu alamayacağına yönelik bir karar olmazken, aynı ruhsata sahip Ömerli minibüslerinin şehir içerisinden yolcu alamayacağımıza yönelik belediyenin kararı aynen şuna benziyor; ekmek fırını açılmasına izin veriyorsunuz, ancak ekmek yapmasına izin vermiyorsunuz. Böyle bir adalet olur mu? 107 adet halk otobüsü Ömerli Mahallesi'ne gelip bizim yolcumuzu taşıyabilirken, bizlerin şehir içerisinden yolcu almamıza izin verilmemesi adaletle bağdaşmıyordu. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi yaşanan bu adaletsizliği görerek, aldığı kararla bu adaletsizliği ortadan kaldırmıştır. Bizim Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan tek isteğimiz halk otobüslerinin kaymakamlık önündeki durakta çifter sıra halinde bağdaş kurarak burasını bekleme durağı haline getirerek hem görsel hem de vatandaşlar açısından trafiği engelleyici durumun ortadan kaldırılmasıdır. Çünkü, halk otobüsleri bilinçli olarak yaptıkları bu uygulama ile bizlerin durağa girmemizi engelleyerek Zonguldak İdare Mahkemesi kararını tanımamaktadır. Bizler hepimiz hukuk devletinde yaşıyoruz. Yargı kararları uygulanması için alınır. Hiçbir kişi ve kurumun mahkeme kararlarını tanımama ya da uygulamama gibi bir lüksü yoktur. Kaymakamlık karşısındaki durakta mahkeme kararı öncesi sadece iki halk otobüsü bekleme yaparken, şimdilerde bekleyen otobüs sayısı 6'ya çıkartılmıştır. Halk otobüslerinin bu uygulaması tamamen mahkeme kararının uygulanmasını engellemeye yöneliktir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?