3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dolu yaşamı felç etti

Zonguldak'ta, yaklaşık üç dakika boyunca şiddetli yağan dolu sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Güne yağmurlu başlayan Zonguldak'ta hava sıcaklığı tahmini en yüksek 9 dereceyi buldu. Soğuk hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, öğle saatlerinden sonra üç dakika boyunca dolu yağdı. Soğuk ve yağışlı havanın üzerine bir de fındık büyüklüğünde dolu yağınca vatandaşlar saklanacak yer aradı. Duruma hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise yağmurla birlikte yağan dolunun altında yürümek zorunda kaldı.

Öte yandan denizde de küçük çapta hortum meydana geldi. Kısa süren hortum yarım saat içerisinde sona erdi. Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkililerine göre, Batı Karadeniz'de hava parçalı çok bulutlu ve gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Zonguldak'ta rüzgar hızının kuzey-kuzeydoğudan saatte 10 kilometre olduğu belirtildi. Sabahtan bu yana süren yağmurda ise metrekareye 2.2 kilogram yağış düştüğü ifade edildi. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 15:34:57
Güncelleme :17 Kasım 2011 Perşembe 13:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?