3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Domuz gribine bitkisel çözüm

DOMUZ GRİBİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM

Ülke genelinde artan domuz gribi vakaları üzerine başlatılan dezenfekte çalışmaları devam ederken, vatandaşlar bitkisel çözümlere yöneliyor.

Zonguldak'ta, 30 yıldır aktarlık yapan Tahir Buyurucu, kendisinden bazı doçent ve doktorların domuz gribine karşı bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden olan zerdeçal, çore otu, zencefil gibi bitkileri talep ettiklerini söyledi. Domuz gribinden korkan ve koruyucu ilaç yazmasını isteyen doktorların reçete olarak da bu bitkileri yazıp kendisine gönderdiğini ileri süren Buyurucu, şöyle konuştu: "Domuz gribine karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için iki yöntem var. Bunlardan ilki bağışıklık

sistemini kuvvetlendiren bitkileri karıştırıp macun yapılıyor. Diğerinde ise yine bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bitkiler, ıhlamur ile birlikte kaynatılıp içiliyor. Her iki yöntemde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Müşterilerimizden bazıları bu bitkilere o kadar güveniyor ki, domuz gribinden endişe etmiyor. Bazı doçentler ve doktorlar gelip benden bu saydığımız bitkileri istiyor."

Buyurucu, kış dönemlerinde artan grip vakalarına karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bitkilerin talep edildiğini fakat son dönemlerde artan domuz gribi vakalarının ardından bitkilere ilginin daha da arttığını söyledi.

Aktarlara ilgi gösteren vatandaşlar ise domuz gribinden büyük endişe duymaları nedeniyle bitkilere başvurduklarını belirtti. Emekli olduğunu belirten bir kişi, aşı sırasının kendisine gelmeyeceğinden korktuğu için bitkilerden satın aldığını ifade etti.

Sağlık uzmanları ise bol bol sıvı gıda almayı ve dengeli beslenmeyi öneriyor.

DOMUZ GRİBİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:34:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 02:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?