3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dört asırlık ağacı söktü

Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Yazıcık (Dirgine) köyünde bulunan dört asırlık çınar ağacını kökünden söken köylü mahkemeye verildi.



Köyün Bolu Mengen yol girişinde bulunan dört asırlık 4 çınardan biri olan anıt ağacı iş makinesi ile kökünden çıkartan Mehmet Çaylak (71), çınar ağacını köyün içinden geçen yol güzergâhını düzeltmek için söktürdüğünü söyledi. Çaylak, şöyle konuştu:

"Köy tüzel kişiliğine ait olan bu arsa Devrek Mal Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartıldı. Ben de bu arsayı satın aldım, satın aldığım arsanın içerisinde yol bulunmakta idi. Yolu da kendi arsama dâhil etmek için yolun kenarında bulunan köy tüzel kişiliğine ait arazideki çınar ağacını söktüm. Bun da bir kastım yoktu üzgünün." diye konuştu.

Yazıcık Köyü Muhtarı Nail Akkaş ise 420 yaşında olan 4 çınar ağacından birinin çıkartılmasına çok üzüldüklerini belirtti. Akkaş, şöyle konuştu: "Köyümüzün simgesi durumunda olan anıt ağaçlarımızın korunması için elimden geleni yapacağım. Yerinden sökülen bu çınar ağacımızın yerine de yeşillendirme yapıp tabela asacağım." dedi.

Kökünden sökülerek köy mezarlığının yanına konulan 420 yaşındaki çınar ağacı ile ilgili jandarmanın tutanak tuttuğu ve Dirgine Orman İşletme Müdürlüğü'nün de Çaylak'ı mahkemeye vereceği belirtildi.

 

zaman
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 11:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?