3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dosteli'nden eğitime destek

Zonguldak Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Merkezi İstanbul’da bulunan Dosteli Kültür ve Eğitim Derneği katkıları ile 430 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.


Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Dosteli Kültür ve Eğitim Derneği katkıları ile Zonguldak’ta 12 okulun 430 öğrencisine kırtasiye, iç çamaşırı, önlük, çanta, ayakkabı yardımı yapıldı. 430 öğrenciye verilecek olan yardım için Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu önünde tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Dosteli Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Sakine Tükek, Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahattin Arı ve birçok öğrenci ile velileri katıldı.


2008-2009 Eğitim-öğretim dönemi başında Dosteli derneğinin katkılarıyla, öğrencilere kırtasiye, çanta, ayakkabı yardımı yapıldığını belirten Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bahattin Arı, desteklerinden ötürü Dosteli Derneğine teşekkürlerini sundu. Dosteli Kültür ve Eğitim Derneğinin “Bir defter, bir kalem kampanyası” adı altında Türkiye genelinde eğitime katkı verdiğini belirten Tükek, şu şekilde konuştu:


“Derneğimiz beş yıldır ‘Bir defter bir kalem kampanyası’ adı altında Türkiye genelinde eğitim katkı sağlamaktadır. Sadece 2007 yılında Anadolu’da 70 okulda, İstanbul ve Trakya’da ise 35 okulda ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olunmuştur. Tüm öğrencilerimize yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bahattin Arı, Dosteli Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Sakine Tükek’e desteklerinden ötürü madenci heykeli, kömürden saat ve çiçek takdim ettiler

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?