3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Dr. Koca'dan Kalkınma Ajansı tezi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Koca, yaptığı toplantıda Kalkınma Ajansı konusunda yaptığı araştırmaları gazetecilere anlattı.


ZKÜ Yrd. Doç. Dr. Koca, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde gazetecilerinde katıldığı Kalkınma Ajansı konusunda toplantı düzenledi. Koca, Kalkınma Ajansı’nın kuruluşu, kuruluşundaki amaç, kurulduktan sonra bölgeye olabilecek faydaları, Zonguldak, Bartın ve Karabük için merkezi bir yerde kurulabilmesi için izlenmesi gereken yöntemler konusunda gazetecileri bilgilendirdi.

Araştırmayı Bartın-Karabük-Zonguldak Kalkınma Ajansı TR 81’in kuruluş öncesine bölgedeki yerel potansiyeli harekete geçirmek için bölgede yaşayan herkesi bilgilendirmek ve “Ortak Platform” oluşturmak amacıyla hazırladığını belirten Koca, “Kalkınma Ajansının kurulması için Milli Mücadele örneğinde olduğu üzere, yerel potansiyelin harekete geçirilmesi, bölge olarak ajansın kurulmasını istiyoruz. Yerel yapılanmada, Kalkınma Ajansı Organı olan yönetim kurulu üyelerinin bir araya gelerek çalışmalara öncü olmaları ‘Karar organı’ esprisinde uygun düşmektedir.

Bu konuda, Bartın-Karabük-Zonguldak Valilerimiz başta olmak üzere, diğer Kamu özel sektör , STK’lar, Üniversiteler bir araya gelerek yerelde çalışma başlatılması netice alınmasını kolaylaştıracaktır. Nitekim, 22 Mart 2008’den bu yana yaptığımız çalışmalar Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen ve Sayın Fazlı Erdoğan ile yerel medyada yapılan Ramazan Bayramı röportajları ve özellikle TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan’ın bölge sorunları ve çözümlerini tespit için bir kurultay yapılmasına işaret etmesi bu manada bize azim ve övünç kaynağı olmaktadır” diye konuştu.


İstihdamın sağlanıp işsizliğin önlenmesi için Kalkınma Ajansının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Koca, “Zonguldak-Bartın-Karabük illerinde istihdamın sağlanıp işsizliğin önlenmesi için Kalkınma Ajansının bir an önce hayatı geçmesi gerekir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı bir an önce açılmalı” dedi.
Koca, araştırmaları çerçevesinde Devlet Planlama Teşkilatı yetkilileri yaptığı görüşmede ise en ciddi ve en eski KİT’lerin Zonguldak’ta bulunması nedeniyle bölgede bu konunun anlaşılmasının zor olabileceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?